Yoga - Mindfulness & Kajaking

Skogsnäs Kursgård 5 - 9 augusti 2020

Ett Yogiskt Meditationsevent med Kajakpaddling i Fjällsjöälven vid Skogsnäs.

 

Det finns

 17 platser

Anmäl dig

tidigt

Förra årets 10-års jubileum, med en extra dags paddling i Röån, blev så uppskattad att vi beslöt att

det programmet måste få bli standard i fortsättningen.

Fullsatt !

 2 - 6 september 2020

Extra insatt! 11 platser kvar

Det Marocanska rummet på kursgården i Skogsnäs.

Yoga

Björn och Brahma leder yogapass både före frukost och på eftermiddagen. Det är Yinyoga och Kundaliniyoga som ger både smidighet och energi. Varje pass avslutas med meditation.
Yogapassen kommer att vara anpassade till paddlingen. Det blir övningar för höfter, bålen och för axlar och armar.

 

Kajak

Att paddla havskajak är ett underbart sätt att utöva Yoga och Mindfulness i praktiken.

 

Du är fullständigt närvarande i kroppen och nuet.

Med kajaken glider du tyst och obemärkt fram - blir ett med kajaken, vattenelementet och naturen. Fjällsjöälvens dalgång är magnifik i sin norrländska storslagenhet, stillhet och skönhet. Den sista dagen paddlar vi i Röån, även kallad Ångermanlands Amazonas av paddelentusiaster.

 

Du kan vara helt nybörjare på havskajak. Vi lär dig grunderna, att kliva i och ur, hur man paddlar och även hur man tar sig upp igen, genom kamraträddning och på egen hand, om man kapsejsar.

 

De här dagarna kan bli en inspiration till ett fantastiskt fritidsintresse. Kajakpaddling är en livslång relation. Har du väl börjat kommer du med all sannolikhet att utvecklas och paddla med vänner, barn och barnbarn.

Vi kommer att ha en rogivande yogahelg i en otroligt vacker miljö- både utomhus och inne i kursgården. Det blir Kundaliniyoga, ett pass på morgonen och ett på kvällen, Kajakpadddling, och så naturligtvis Sarahs goda vegetariska kost.

 

Vi samlas i Skogsnäs på onsdag eftermiddag vid fem-sextiden och äter middag kl 18.00 och avslutar på söndag eftermiddag. Skogsnäs ligger lite drygt 2 timmars bilväg, nordväst från Sundsvall.  Information om hur du tar dig dit hittar du längre ner.

 

Välkommen till Skogsnäs Kursgård Gröna Huset.

Dröj inte för länge med din anmälan för det finns bara 17 platser.

Dagsprogram

På mornarna leder Björn och Brahma oss genom ett morgonpass med Yinyoga och Kundaliniyoga.

Under dagen upplever vi sedan Fjällsjöävlens vatten och Röåns natur genom att paddla varsin havskajak i tystnad genom lugnvattnet.

Vi kommer även att ha ett eftermiddagspass med yoga och kvällsmeditation.

Skogsnäs Kursgård - Det Gröna Huset

Skogsnäs Kursgård ligger i en underbar norrländsk natur, ett av de få ställen i Sverige där det råder fullständig tystnad och stillhet. Skogsnäs ligger i nordvästra Ångermanland och är en liten by av företagare och kulturarbetare, framförallt "huskonstnärer".

 

Själva kursgården har 17 bäddar och varje rum är konstnärligt utsmyckat från världens olika kulturer. Där finns det Indiska rummet, det japanska, det marockanska osv. Varje rum har sin speciella prägel liksom samlingsrummet köket och matrummet.

 

Alla husen i byn är individuella konstnärliga skapelser. Där finns även Kulturhuset som en kupolformad Jurta och Skolan med ett fantasifullt svampformat sagotorn.

 

Skogsnäs by är en inramning för en retreat som fullständigt skiljer sig från vår vardagliga, ändamålsenliga och slimmade standardmiljö. När vi kommer in i en ny miljö öppnas våra sinnen och vi blir plötsligt väldigt närvarande. Här kan vi lättare släppa taget om sinnets begränsningar, träna att uppleva nuet i meditativa vandringar i tystnaden och öppna oss i förundran.

Kajaker

Vi kommer att ha tillgång till 10 - 12 st havskajaker. Dessutom har Björn och Brahma med egna kajaker. Till kajakerna finns paddel, kapell och flytväst. Du behöver ha en extra omgång kläder för paddling, instoppade i vattentäta plastpåsar som säkerhet om du skulle plurra i.

 

Egen kajak

Om du har med dig en egen kajak så blir priset lägre. Yogarummet och boendet begränsar dock antalet till max 17 personer.

Slutord

Kursen är i första hand en Yoga och Mindfulnesskurs. Det är alltså inte en kurs i paddling även om vi, Björn & Brahma kommer att lära dig kamraträddning och grundläggande paddeltekniker. Du kan även få prova eskimåsvängen i en grönlandskajak.

 

Du kan vara helt nybörjare men du paddlar på eget ansvar och det är en fördel om du paddlat lite tidigare.

 

Välkommen till en underbar naturupplevelse!

Björn & Brahma

Läs mer om Skogsnäs Kursgård - Det gröna huset här.

Hur kommer vi till Skogsnäs Kursgård?

Alt.1 Du kör bil till Sollefteå - sen väg 90 i 53 km - sväng vänster förbi Kilforsen 17 km. Sökord på Google maps: Strömnäs 210

 

Klicka här och ladda ner en vägbeskrivning --> KARTA

 

Alt.2  Åker du tåg till Sundsvall eller Härnösand så förutsätter det att vi kan ordna samåkning med bil ytterligare 2,5 timmar till Skogsnäs. Ange önskemål om samåkning på anmälningsblanketten

 

Vi samlas vid kursgården onsdag em. Middag kl 18.00

© Insiktsyoga Björn & Brahma 2020

Uppdaterad: 2020-04-09

 

 

 

 

 

 

 

Bg. 5121-8600

Web-master Björn Welin